Парк Хотел Пирин – Сандански

Хотели в Сандански, оферти, информация

   авг. 11

Бургас, морето и слънчевите дни

Бургас, морето и слънчевите дни. Лятна забава сред морските вълни, сред златистите пясъци и звуците на чайки и гларуси. Прохладни и шумни са прославените в редица песни и стихове бургаски вечери, изпълнени с много настроение и поводи за приятна лятна почивка.

Вторият по големина черноморски град, изпълнен с оживени и весели улици, крайбрежни заведения и ресторанти и множество магазинчета, от които можете да закупите сувенир- спомен за Бургас, морето и сините вълни. Тук животът кипи. Безброй са атракциите и забавленията, които градът предлага. Множество фестивали –фолклорни, рок, блус, джаз, филм-фест, Spirit of Burgas, редица концерти, литературни дни, традиционни празници, свързани с морето, както и популярните дни на Пясъчните фигури, събиращи почитатели от цял свят.

Приказно красива е морската градина, разположена по крайбрежната ивица на града, очароваща с разнообразни и защитени растителни видове. Резервати и защитени територии включва територията на общината, което благоприятства развитието и на други любителски туристически услуги. Изключително красиви и впечатляващи са Бургаската катедрала и защитената местност Пода, които се отнасят и към 100-те национални туристически обекта и които обезателно трябва да посетите. Друго неповторимо бижу тук, което непременно трябва видите е единственият запазен в Черно море средновековен островен манастир „Св. Анастасия“, китно разположил се в Бургаския залив.

За радост и очарование на своите посетители кокетно разпръснати из целия град, като малки бисерни мъниста заведенията и ресторанти в Бургас приканват към веселие и лятно приключение. Приветливи сервитьори, перфектно обслужване и всевъзможни деликатеси от китайка, японска, френска, индийска, италианска, турска кухня, пикантни и великолепни български традиционни ястия. Майсторски приготвени и вежливо поднесени, в съчетание с емблематичното бургаско пиво или някое отлежало или изстудено вино. Истинско блаженство за душата и стомаха. Но най-впечатляващи са тези малки китни заведения в Бургас, разположени по крайбрежието, автентичен морски интериор, с богато разнообразно меню от превъзходно приготвени рибни деликатеси и морски дарове, с мириса на море и звуци от чайки.

За всеки вкус и всеки интерес има по нещо- спокойни и тихи спретнати заведения или шумни и с предизвикателен интериор, с превъзходни условия за танци и купони до сутринта. За всекиго по нещо, за доброто настроение и отлично летуване ще се погрижат собствениците на заведения в Бургас.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.