Парк Хотел Пирин – Сандански

Хотели в Сандански, оферти, информация

   февр. 14

Как, кога и защо да организираме почивка на Созопол

Едва ли съществува нещо по-мило и приятно от това да организираме любимите хора, семейство или приятели и да заминем на няколко дневна почивка. Една такава ваканция може да предложи черноморски комплекс Созопол. Хотели Созопол са на разположение в по-голямата част на годината и предлагат атрактивни условия и цени за настаняване.

За всеки, който не е стъпвал още на това място на разположение са лукс и удобства за посетителите, а за доброто настроение се грижат множество заведения Созопол.

Самият град предлага изобилие, наслада и разнообразие от занимания.

Тук за всеки любител е добре да се разходи из старите места на Созопол. Старата част е така пленяваща и неописуема. Тя предлага старинни, исторически и културни обекти.

Понасяйки се по уличките на Стария Созопол можем да стигнем до „архитектурно-исторически резерват”, да се докоснем до възрожденската архитектура на автентични къщи.

Духът на това място действа енергизиращо и позитивно, въпреки, че създава илюзията за години назад във времето.

За ценители на красота, града предлага интересни места. Такава е художествената галерия. В нея могат да се видят картини от цветна палитра и всякакви творения на майстори художници, смайващи скулптури и вдъхновяващи картини.

Почивка в Черноморски град може да предложи всеки курорт разположен по крайбрежната ивица, но само Созопол може така да навява за романтика, сантименталност и несравним чар. За какво говорим ли?!

Созопол е място не само за отмора и припек под слънцето. Тук всеки желаещ може да се качи за разходка на някоя от многото частни лодки на рибари и други местни, които приканват случайните минувачи. Може да поседнете в някое от десетките крайбрежни заведения Созопол и да похапнете вкусна мелба с чаша горещо кафе. Градът ще гарантира спокойствие и морска наслада за всяко от сетивата.

Всеки един от сензорите ще бъде максимално задоволени от гледката, която се разкрива в далечната и необятна шир.

Може да се гмурнете в сърцевината на самият Созопол и да усетите полъха на настроението, носещ се по криволичещи улички. С резервация на стая в хотели Созопол сами си дарявате шанса да се докоснете до нещо така далечно и така мило.

Не е за изпускане и Археологическия музей на Созопол, основан от 1961 г. И предлагащ на посетителите цялата история поместена като на шепа. Уникални и неповторими колекции от древногръцка рисувана керамика, амфори, каменни котви, монети и всевъзможни творения от древното изкуство.

За всеки, който има възможност да отнесе красив спомен у дома, по улиците на Созопол не са малко занаятчиите, които предлагат керамични, глинени и дървени съдове и сувенири. Много от тях дават възможност на минувачите дори да опитат сами да ги създадат. А, какъв по-скъп спомен от това да питате със собствени ръце да изваете някоя паничка и след това да си я занесете у дома за спомен?!

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.