Парк Хотел Пирин – Сандански

Хотели в Сандански, оферти, информация

   Ное. 07

Коледна атмосфера преди святия празник

Коледа – нощ на милиони светлинки и трепети, на неописуема радост, любов в сърцата и късче надежда. Това е празника, който се тачи и почита в целия свят. За различните народи, обичайте са различни, но в крайна сметка всичко се свежда до едно – на Коледа всеки е с най-скъпите хора, пред празнична трапеза и всеки си пожелава нещо искрено и тайно, а в края на нощта всеки получава подарък.

Лесно, стилно и находчиво може да се погрижите за всяка част от домашната обстановка с коледна украса за самият празник – Коледа.

Ето защо е така важна обстановката за този ден от годината, а за да остане един приятен спомен в съзнанието ни трябва и да се постараем да подготвим всичко качествено, стилно и с вкус.

От къде да започнем с приготовленията за Коледа?!

•             Коледно настроение:

За да създадем, макар и с минимални разходи приятна празнична обстановка е нужно да поразкрасим дома. Разбира се на първо място си остава коледната елха с всичките и украшения. Лампичките мигащи по нея и прозорци, които навяват на децата, че Дядо Коледа няма да пропусне тяхната къща, защото те ще светят през цялата нощ.

•             Коледните подаръци:

Традицията в Святата нощ е всеки да получи подарък. Най-голямата еуфория в очакването на подаръци си остава за децата. Още месец преди това всяко дете пише писмо на Дядо Коледа, в което споделя, колко е бил послушен и какъв подарък би искал за Коледа. Не е за игнориране и факта, че всеки тайничко се надява и вярва в нещо и ето защо тези желания трябва да се подхранват и да стават реалност в празничната нощ.

•             Коледна трапеза:

Това е мястото, което събира хората в навечерието на Коледа. Важно е тя да е прецизно подредена и най-дребните неща по нея да навяват настроение. Коледната покривка, салфетките, свещника могат да са с коледни зимни мотиви като снежни човеци, шейната на Дядо Коледа с елените, елхички, коледната звезда и така на татък. Когато всичко това е предвидено се преминава през подредбата на ястията, а тяхното разнообразие е огромно и съобразено с традициите на всеки народ. Каквото и да сложите на масата в тази вечер не е без значение, то трябва да е изпипано майсторски, а с рецепти може да се снабдите от много места. И в крайна сметка ще направите най-изкусните ястия и за най-претенциозните си гости.

Цялата ведра и празнична обстановка на святата Коледа витае във въздуха месец преди да настъпи този ден.

Заобиколени сме от коледно настроение, коледни мелодии и всичко навява по-добро и ведро излъчване. Такава атмосфера цари навсякъде, независимо дали избирате да посрещнете светлия празник у дома или в някоя далечна дестинация.

Приятни минути в коледната нощ и нека всяко желание се претвори в реалност по Коледа.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.