Парк Хотел Пирин – Сандански

Хотели в Сандански, оферти, информация

   февр. 03

Отдих в Пловдив

Известен като „Града на тепетата“, Пловдив е едно от местата в България, които биха очаровали всеки свой гост. Той предлага богата гама от всичко модерно и съвременно, примесено с духа на отминала история. В Пловдив всеки посетител може да се гмурне сред изобилие от предложения за развлечения, забава и веселие, разкоша на настанявания и нощувки в хотели и да опита местни и чужди ястия и напитки на ресторанти в Пловдив.

Дори пътят ви да отвежда в този древен, съвременен и голям град, по причина далеч по различна от туризъм, то не бива да пропускате възможността да се разходите из някоя от градините му, да посетите музеи или друго историческо място с голяма стойност.

Това, с което „Старият Пловдив“ ще омае всеки стъпил в него е разнообразна програма от места и забележителности за разглеждане. Сред тях са Античния театър, създаден през времето на император Траян. И до днес в него се провеждат опери, театрални постановки и концерти, а в определените месеци на годината и фестивали.

Около местността Трихълмието се разполага и праисторическо селище познато от древната митология като Евмолпия. Величествена и неподправена е и гледката на историчната крепост Небет тепе, разположена на място заемано от – Джамбаз тепе, Небет тепе и Таксим тапе. На тях именно са се зародили и основите на Стария град на Пловдив.

Очарователна е всяка частица, всяко камъче от този град на страната. Неговите архитектурни пловдивски къщи, могат да изненадат приятно всеки, оставяйки спомени за цял живот. В заведения в Пловдив, разположени, дори в някои от по-старините сгради, посетителите и уморени от път туристи, могат да се отпуснат сред приятна, топла обстановка, отпивайки любими напитки и вкусвайки великолепни пловдивски специалитети.

След подсилване, разходката може да продължи из още много улици на града, които будят силно впечатление със своите реставрирани образци на симетрични и несиметрични къщи. Всяка от тях е с широко отворени врати за всеки минувач, а предназначението им напълно може да изненада, поднасяйки известна доза смут. Всяка от тях е претворена в галерия, музеи, дискотека, заведения и ресторанти в Пловдив.

Идеални условия за релакс предлага и градския централен парк на Пловдив, красиво оформен от чара на река Марица, деляща се на две половини, именно тук.

Град Пловдив е с отворени порти за всеки посетител, без значение на целта на визитата му.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Responses are currently closed, but you can trackback from your own site.